NotÝcies

Carlins i Liberals passen per la fira Alpens 1873

25 de maig del 2011

Dos dies intensos de fira dedicada a la Batalla d'Alpens

Tant dissabte com diumenge al matí es van poder veure escenificacions teatrals pels carrers del poble. El primer dia arriben els traginers i porten notícies que els liberals son a Prats de Lluçanes, motiu suficient perquè tot el poble comenci a preparar-se per l'esdeveniment. Doña Blanca i Don Alfons es troben a la plaça major amb Savalls, qui els anuncia que l'endemà lluitarà amb Cabrinetty.

Diumenge, en representació de la data de 9 de juliol de 1873, Calins i Liberals s'enfronten a Alpens, i els homes de Savalls derroten l'exèrcit liberal i maten el brigadier. "La Mort" narra els fets entre ironia i relat històric. Un espectacle que va despertar un llarg aplaudiment del públic que ocupava els quadre costat de la plaça Major.

El grup "Xarop de Canya" va amenitzar les "proves" que havíen de superar els soldats que es reclutaven dissabte a la tarda, des de les barricades, passant per la formació, els trabucs i fins al crit de la victòria, tot en un ambient festiu i amb molta participació del public, tant petit com gran. L'acte estava dincs la programació del cicle Solc.
 

Es poden veure fotos dels dos dies a la galeria de fotos del llusanes.com i també consultar més informació al blog de Lluís Suriñach www.dalpens.com no us ho perdeu!!

 


Ajuntament d'Alpens
NIF: P0800400D
Plaša Major, 15 08587 Alpens
Tel: 93 857 80 75 . Fax: 93 857 80 32 . E-mail: alpens@diba.cat
Amb la
col·laboració de: