NotÝcies

L'hort de l'olivera a l'escola

04 de febrer del 2011

Som els nens i nenes de l'Escola la Forja d'Alpens. Aquest curs hem pensat fer un hort seguint el mètode d’en Gaspar Caballero de Segovia. Aquest, és un senyor que es va inventar una manera de fer un hort, semblant a un jardí, on feia créixer moltes hortalisses amb poc espai i necessitant poca aigua. El nom d'aquest mètode és: Parades en Crestall.

El primer que hem fet, però, és plantar un esqueix d’olivera que ens van regalar, per això hem decidit posar al nostre hort el nom de “Hort de l'Olivera”. També hi vam plantar tres escaroletes que ens van dur la Georgina i en Joan per fer companyia al nostre petit arbre. Finalment, hi vam posar unes quantes pedres al voltant perquè no s’escapés l’aigua en regar i per fer bonic.

Abans de començar però amb tota la feina de l’hort aquests dies hem fet: els paletes, gràcies a l’ajuntament, ens van fer unes escales precioses per pujar a l’hort, nosaltres vam posar entre tots unes balles perquè quedés cobert la mica de precipici que hi ha, el pare d’en Josep i la Núria va venir amb el tractor i ho va remenar tot molt bé, l’avi i el tiet de la Jordina i en Guillem van venir a escampar fems i també vam anar d’excursió a veure els diferents horts del poble. Ens vam adonar que l'Ester i el Roger ja han fet un hort fent servir aquest mètode. Ens va agradar molt veure-ho, sobretot perquè no serem els únics del poble en fer-lo!

Si algú del poble li agradés col•laborar, ajudar-nos i aprendre amb nosaltres com fer un hort d’aquesta manera diferent, cada dimarts d'11 a 12 (també altres hores puntuals) ens hi trobareu!

Més endavant plantarem més arbres, tenim la idea de fer un galliner, de fer un hivernacle... Però mica en mica. Ja us anirem informant de totes les novetats.

Atentament,
Els nens i les nenes de l'Escola la Forja
 


Ajuntament d'Alpens
NIF: P0800400D
Plaša Major, 15 08587 Alpens
Tel: 93 857 80 75 . Fax: 93 857 80 32 . E-mail: alpens@diba.cat
Amb la
col·laboració de: