NotÝcies

Nou cartell sobre els camins ramaders a Alpens

04 de juliol del 2014

El trobareu a l'entrada del pàrquing de la Fàbrica Vella

El cartell destaca el patrimoni rural i la biodiversitat que es pot veure pels camins ramaders i els senders del voltant d'Alpens.

El GR-1 creua el municipi de nord a sud, des de Ripoll fins a Sta. Eulàlia de Puig-oriol, creuant el nucli urbà just pel punt on hi ha el nou cartell. En aquest recorregut passa per Sta. Margarita de Vinyoles, Matamosses o Rocadepena; i a la masia de Torrats es creua amb els dos camins ramaders que passen per Alpens:

- el camí central, que va del Penedès al Pla d'Anyella, i que arriba a Alpens des del Graell

- i el camí de llevant, que ve del Vallès i després de passar per l'Hostal del Vilar, a St. Agustí de Lluçanès, arribar a Alpens, on s'ajunta amb el central per continuar cap a Les Llosses.

Passejant per aquests camins històrics de la nostra comarca es poden trobar basses d'aigua i espais ombrívols molt idònis per fauna i flora realment espectacular, com son libèl.lules, alguns tritons, gripaus o granotes; llangardaixos i algun lluert, espectacular amb el seu color verd i la franja turquesa sota el cap. O diferents tipus d'orquídies salvatges, com l'abellanera o altres plantes de muntanya. I ocells, grans i petits, des de l'escorxadors, fins a l'òliva, que els vespres la podem sentir respirar als voltants d'Alpens.

El cartell s'ha realitzat amb la col·laboració de l'entitat Paisatges Vius i l'empresa Ecotons, dedicats a la conservació de la Biodiversitat. I s'ha finançat amb un ajut de la Diputació de Barcelona.

Us animem a fer el recorregut pels voltants d'Alpens tot descobrint el seu patrimoni rural i la biodiversitat.

 


Ajuntament d'Alpens
NIF: P0800400D
Plaša Major, 15 08587 Alpens
Tel: 93 857 80 75 . Fax: 93 857 80 32 . E-mail: alpens@diba.cat
Amb la
col·laboració de: