NotÝcies

Tot a punt per la Fira. L'exposiciˇ, el Joc i la Batalla de 1873

21 de maig del 2015

23 i 24 de maig, Alpens reviu els fets de 1873

Comencem divendres posant-nos en forma amb una caminada de marxa nòrdica, el darrer dia d'un taller que s'ha fet durant cinc mesos, i dissabte al matí, torneig de bitlles al camp de futbol.

A partir de la tarda, per un costat l'exposició sobre La Batalla de 1873 i la Tercera guerra carlina a Catalunya, que inclou un petit vídeo on s'explica l'atac de Cabrinetty a Alpens i el seu tràgic desenllaç. I la presentació de la guia d'itineraris "Catalunya Rebel".

L'exposició es complementa amb uns cartells que s'han col·locat al campanar i que es podrà visitar aquest cap de setmana, un cop s'han finalitzat les obres de restauració de les escales per poder-hi accedir amb seguretat. També l'estrena d'un joc de taula "Alpens 1873, el Joc", que s'ha dissenyat i desenvolupat per un grup de veïns del poble, amb el suport d'una empresa especialitzada, i que es presentarà dissabte a la tarda, quan també es podrà fer una partida amb els creadors. Més informació a http://www.alpens1873eljoc.cat

 

I el plat fort serà DIUMENGE, a les 11.30 arriba la premsa d'època davant el campanar, i seguidament la representació de la Batalla "Cabrinetty contra Savalls" a la plaça major. Enguany s'ha recuperat una cançó tradicional que s'inclou en la representació, que fan el grup de veïns i veines d'Alpens. 

De tot plegat se'n pot tenir més informació a la pàgina de facebook oberta  https://www.facebook.com/Alpens1873

Per acabar el dia, activitat infantil-familiar "juguem a fer l'indi, al camp de futbol, i tast de cervesa artesanal al Casino.

Us esperem a Alpens


Ajuntament d'Alpens
NIF: P0800400D
Plaša Major, 15 08587 Alpens
Tel: 93 857 80 75 . Fax: 93 857 80 32 . E-mail: alpens@diba.cat
Amb la
col·laboració de: