Notícies

En aquest apartat podeu trobar les notícies d'actualitat. Si voleu consultar notícies anteriors, podeu accedir a l'Hemeroteca i filtrar els actes del tipus "Notícies". Per fer-ho, podeu fer servir els filtres amb els selectors de la columna dreta de la pàgina.

 • cros escolar 1r Cros Escolar d' Alpens 19-01-2023

  Aquest diumenge passat, 15 de gener,  va tenir lloc el primer Cros Escolar a Alpens.

  Tot un èxit! Amb un total de 120 participants de diferents municipis.

  Molt bona feina de part de l'AFA, del Consorci del Lluçanès i el Consell Esportiu d'Osona.

 • calendari 2023 El calendari del Lluçanès dedica l’any 2023 a la biodiversitat 12-01-2023
  Aquest any 2023, el calendari del Lluçanès aposta per la sostenibilitat i el coneixement del medi ambient, i té com a fil conductor la Biodiversitat del Lluçanès i la participació a través de la ciència ciutadana.

  El calendari dedica cada mes a un àmbit concret de la fauna o flora que forma part de la varietat d’éssers vius del Lluçanès i que es troben recollits a l‘Observatori Ciutadà de la Biodiversitat del Lluçanès: mamífers, vida aquàtica, ocells, orquídies, papallones, abelles i pol·linitzadors, amfibis i rèptils, insectes i aranyes, saltamartins i màntids, flora (arbres, arbustos i plantes), bolets i líquens.

  Les activitats mensuals lligades al calendari seran de caràcter divulgatiu, de sensibilització mediambiental o tallers específics per a cada àmbit, i seran conduïdes per experts en la matèria. Amb aquestes activitats, es vol animar als participants a descobrir les diferents plataformes de participació de ciència ciutadana per compartir el coneixement del medi natural de forma activa, per exemple, detectant quines espècies es poden veure al nostre entorn i registrant el dia i el lloc on s’han observat. Es tracta d’una tasca col·laborativa les aportacions de la qual seran molt valuoses per a la recerca científica.

  El calendari del Lluçanès és un element present a totes les llars de la comarca que proporciona la informació de les festes, fires, activitats i esdeveniments anuals que es realitzen als diversos pobles del territori.

  Consulta els continguts del Calendari del Lluçanès 2023: https://www.llucanes.cat/calendari-2023/

  Descarrega el Calendari del Lluçanès 2023 en PDF

 • 25N 25N - Dia internacional per a l'eliminació de les violències envers les dones 25-11-2022

  Avui, 25 de novembre, ens convoquem per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones. La violència masclista té moltes formes i l’impacte en les seves vides depèn, en gran mesura, de la garantia d’accés a drets bàsics per a la seva reparació.

 • artimur ARTIMUR a Alpens 15-11-2022

  ARTIMUR a Alpens

  Aquest cap de setmana va tenir lloc la inauguració de les obres del projecte ARTIMUR on es va comptar amb la presència del President del Consell Comarcal i representants de la coordinació del projecte.

  Es va fer un recorregut per les 3 obres que s’han realitzat al poble, des de la Plaça dels Forjadors, amb l’artista Jan Vallverdú, seguidament a l'Escola La Forja, amb Nano 4814 i al Passeig Montserrat, amb Zosen. Es van anar seguint les obres acompanyats per un passaferes a càrrec dels Diables Rocadepena.

  Fotografies de Ll.Suri - dalpens.com:

   https://www.flickr.com/photos/dalpens/albums/72177720303654558/with/52495639802/

  Web Artimur: https://osonaturisme.cat/artimur/

   

 • art Alpens participa del projecte de grans murals "Osona ARTIMUR" 11-10-2022

  Juntament amb quatre municipis més, i sota la coordinació d'Osona Turisme, organisme del Consell Comarcal, Alpens forma part del projecte d'Art Urbà per tal d'acollir tres grans murals en tres espais del poble.

  Les tres parets que tindran  nous murals, pintats per artistes de referència internacional, son la fàbrica vella, acompanyant l'arbre de Vulcano, la paret del consultori i el menjador que dóna al pati de l'escola, i la paret del mur del camp de futbol, on hi haurà el mural participatiu.

  Tots els murals es pintaran durant aquest mes d'octubre, i el dia 12 de novembre a la tarda hi haurà un passaferes amb les bèsties dels Diables Rocadepena per fer el recorregut dels tres punts. 

   

  Podeu trobar informació de tot el projecte que inclou els 5 municipis d'osona al següent link.

  https://osonaturisme.cat/artimur/

   

   

 • LLU ACULL LLUÇANÈS ACULL 03-10-2022

  El passat dimecres, 28 de setembre, es va presentar públicament el vídeo "Lluçanès acull" amb la participació de 12 testimonis (un per a cada municipi del Lluçanès) que parlen de l'aprenentatge i l'ús que fan del català.

  Des del Consorci s'ha fet entrega del llibre "El parlar del Lluçanès" com a mostra d'agraïment a les 12 persones participants.

  Us deixem l'enllaç: https://youtu.be/lJXPHWzKz20

 • escola 2 Nou curs escolar amb moltes novetats 08-09-2022

  Comencem un  nou curs amb moltes ganes i moltes novetats a l’escola la Forja. Ganes renovades i piles carregades després de les vacances d’estiu i temps per compartir amb els amics i la família, i entrar de nou a l’escola que cada vegada creix més, i que aquest any, comença una setmana abans, i amb l’espai renovat pels més petits.

 • H bibliobus Es recupera la franja de 2,5h del Bibliobús 08-09-2022

  Aquest mes de setembre s'ha recuperat la franja de 2,5h del Bibliobús. De les 10.30 a les 13h.

  Degut a la Covid-19 s'havien reduït les hores.

   

 • Comissió de treball contra la violència de gènere 08-09-2022

  Des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d'Alpens, s’ha donat suport a la Comissió de treball contra la violència de gènere amb el suport del Pacte d’Estat contra la Violència de gènere, en el qual hi participa el personal especialitzat de l’àrea bàsica de salut, personal tècnic del Consorci del Lluçanès, el Consorci d’Osona de Serveis Socials, el Grup d’Atenció a les Víctimes de Mossos d’Esquadra i personal de l’Oficina tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI d’Osona.

 • L'Estenedor núm. 41. Juliol 2022 01-08-2022

  Ha sortit publicat el butlletí d'informació municipal "L'ESTENEDOR" núm. 41 del mes de juliol de 2022.

 • rutes artesanes alpens La Generalitat impulsa les "Rutes Artesanes de Catalunya", 8 itineraris per descobrir el patrimoni i la riquesa artesanal catalana 13-07-2022

  A través de les 8 rutes, es poden conèixer les 23 Zones d’Oficis Singulars i els 8 Punts d’Interès Artesanal de Catalunya, com ara  la forja d’Alpens. Així mateix, recull 18 museus i centres d’interpretació per conèixer els oficis artesans, i 35 tallers on gaudir d’una experiència artesanal.

 • Avís d'interrupció de subministrament elèctric dia 11/07/2022 de 6:00 a 14:00h 06-07-2022

  Us informem de l'avís d'interrupció del subministrament elèctric que ens han comunicat aquest matí la companyia E-DISTRIBUCIÓN.

  • Dia: 11-07-2022 
  • Hores: de 6 del matí a 2 del migdia
  • Motiu:  treballs de manteniment.

  A continuació adjuntem l'avís. AVÍS.pdf

 • cartell pixa't de riure PIXA'T DE RIURE! Festivalet Internacional de l'humor - 17 i 18 de juny 25-05-2022

  Enguany serà la primera edició del Festivalet Internacional de l'humor "Pixa't de riure" que es durà a terme els dies 17 i 18 de juny al poble.

 • cartell def XV Trobada Internacional de Forjadors d'Alpens 08-04-2022

  Després d’haver hagut de suspendre l’edició de l’any 2020 de la Fira de la Forja d’Alpens i també el seu ajornament per l’any 2021, degut a la situació de pandèmia provocada per la COVID-19, ara sí que estem a les portes de la XV Trobada Internacional de Forjadors d’Alpens i volem comptar de nou amb la vostra participació per repetir l’èxit de convocatòria dels anys anteriors.

 • Visita les instal·lacions de la Torre Visita a les instal·lacions de la Torre 07-04-2022

  Amb motiu de la compra de l'immoble La Torre, per part de l'Ajuntament, el proper diumenge 22 de maig a partir de les 6 de la tarda, es podrà passejar pels jardins i visitar les instal·lacions

 • butlleta cara 1 A l'abril cada paraula val per mil 04-04-2022

  La campanya “A l’abril cada paraula val per mil” torna aquest mes d’abril!

  Aquest any el concurs consisteix a endevinar el significat de 30 paraules que apareixen en els cartells.

  Hi ha 30 respostes sobre el significat de 30 paraules diferents. Cal indicar l’opció correcta i els llocs on s’han vist exposades aquestes paraules.

  El concurs s’allargarà fins al dia 30 d'abril. En el següent enllaç podeu consultar les bases del certamen.

  Us aconsellem, doncs, que doneu un volt pels carrers d'Alpens per poder trobar algunes de les paraules!

  Passegeu, mireu, gaudiu i jugueu!

 • cartell ajut Ajut de subministraments energètics 2022 22-03-2022

  S’obre la convocatòria d’ajuts de subministraments energètics, que tenen per finalitat cobrir les despeses bàsiques de subministraments d’energia destinada al consum domèstic (entre d’altres, aigua, electricitat, gas, gasoil, butà, llenya, etc.) a les famílies que es trobin en situació de necessitat econòmica i social dels municipis que pertanyen al Consorci d’Osona de Serveis Socials i formen part de la convocatòria.

 • 8M2022 8M Dia Internacional de les Dones 08-03-2022

  Al llarg de la història, tant a Catalunya com arreu del món, els drets de les dones no han estat atorgats, sinó que han estat guanyats mitjançant l’organització col·lectiva i la mobilització de les dones mateixes.

Darrera actualització: 06.04.2022 | 08:17
Darrera actualització: 06.04.2022 | 08:17