Notícies

En aquest apartat podeu trobar les notícies d'actualitat. Si voleu consultar notícies anteriors, podeu accedir a l'Hemeroteca i filtrar els actes del tipus "Notícies". Per fer-ho, podeu fer servir els filtres amb els selectors de la columna dreta de la pàgina.

 • escola 2 Nou curs escolar amb moltes novetats 8 de setembre de 2022

  Comencem un  nou curs amb moltes ganes i moltes novetats a l’escola la Forja. Ganes renovades i piles carregades després de les vacances d’estiu i temps per compartir amb els amics i la família, i entrar de nou a l’escola que cada vegada creix més, i que aquest any, comença una setmana abans, i amb l’espai renovat pels més petits.

 • H bibliobus Es recupera la franja de 2,5h del Bibliobús 8 de setembre de 2022

  Aquest mes de setembre s'ha recuperat la franja de 2,5h del Bibliobús. De les 10.30 a les 13h.

  Degut a la Covid-19 s'havien reduït les hores.

   

 • Comissió de treball contra la violència de gènere 8 de setembre de 2022

  Des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d'Alpens, s’ha donat suport a la Comissió de treball contra la violència de gènere amb el suport del Pacte d’Estat contra la Violència de gènere, en el qual hi participa el personal especialitzat de l’àrea bàsica de salut, personal tècnic del Consorci del Lluçanès, el Consorci d’Osona de Serveis Socials, el Grup d’Atenció a les Víctimes de Mossos d’Esquadra i personal de l’Oficina tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI d’Osona.

 • L'Estenedor núm. 41. Juliol 2022 1 d'agost de 2022

  Ha sortit publicat el butlletí d'informació municipal "L'ESTENEDOR" núm. 41 del mes de juliol de 2022.

 • rutes artesanes alpens La Generalitat impulsa les "Rutes Artesanes de Catalunya", 8 itineraris per descobrir el patrimoni i la riquesa artesanal catalana 13 de juliol de 2022

  A través de les 8 rutes , es poden conèixer les 23 Zones d’Oficis Singulars i els 8 Punts d’Interès Artesanal de Catalunya, com ara  la forja d’Alpens. Així mateix, recull 18 museus i centres d’interpretació per conèixer els oficis artesans, i 35 tallers on gaudir d’una experiència artesanal.

 • Avís d'interrupció de subministrament elèctric dia 11/07/2022 de 6:00 a 14:00h 6 de juliol de 2022

  Us informem de l'avís d'interrupció del subministrament elèctric que ens han comunicat aquest matí la companyia E-DISTRIBUCIÓN.

  • Dia: 11-07-2022 
  • Hores: de 6 del matí a 2 del migdia
  • Motiu:  treballs de manteniment.

  A continuació adjuntem l'avís. AVÍS.pdf

 • cartell pixa't de riure PIXA'T DE RIURE! Festivalet Internacional de l'humor - 17 i 18 de juny 25 de maig de 2022

  Enguany serà la primera edició del Festivalet Internacional de l'humor "Pixa't de riure" que es durà a terme els dies 17 i 18 de juny al poble.

 • cartell def XV Trobada Internacional de Forjadors d'Alpens 8 d'abril de 2022

  Després d’haver hagut de suspendre l’edició de l’any 2020 de la Fira de la Forja d’Alpens i també el seu ajornament per l’any 2021, degut a la situació de pandèmia provocada per la COVID-19, ara sí que estem a les portes de la XV Trobada Internacional de Forjadors d’Alpens i volem comptar de nou amb la vostra participació per repetir l’èxit de convocatòria dels anys anteriors.

 • Visita les instal·lacions de la Torre Visita a les instal·lacions de la Torre 7 d'abril de 2022

  Amb motiu de la compra de l'immoble La Torre, per part de l'Ajuntament, el proper diumenge 22 de maig a partir de les 6 de la tarda, es podrà passejar pels jardins i visitar les instal·lacions

 • butlleta cara 1 A l'abril cada paraula val per mil 4 d'abril de 2022

  La campanya “A l’abril cada paraula val per mil” torna aquest mes d’abril!

  Aquest any el concurs consisteix a endevinar el significat de 30 paraules que apareixen en els cartells.

  Hi ha 30 respostes sobre el significat de 30 paraules diferents. Cal indicar l’opció correcta i els llocs on s’han vist exposades aquestes paraules.

  El concurs s’allargarà fins al dia 30 d'abril. En el següent enllaç podeu consultar les bases del certamen.

  Us aconsellem, doncs, que doneu un volt pels carrers d'Alpens per poder trobar algunes de les paraules!

  Passegeu, mireu, gaudiu i jugueu!

 • cartell ajut Ajut de subministraments energètics 2022 22 de març de 2022

  S’obre la convocatòria d’ajuts de subministraments energètics, que tenen per finalitat cobrir les despeses bàsiques de subministraments d’energia destinada al consum domèstic (entre d’altres, aigua, electricitat, gas, gasoil, butà, llenya, etc.) a les famílies que es trobin en situació de necessitat econòmica i social dels municipis que pertanyen al Consorci d’Osona de Serveis Socials i formen part de la convocatòria.

 • 8M2022 8M Dia Internacional de les Dones 8 de març de 2022

  Al llarg de la història, tant a Catalunya com arreu del món, els drets de les dones no han estat atorgats, sinó que han estat guanyats mitjançant l’organització col·lectiva i la mobilització de les dones mateixes.

 • FIRA MAIG Aquest any sí! Trobada Internacional de Forjadors 20, 21 i 22 de maig 3 de febrer de 2022

  Tenim moltes ganes de retrobar-nos tots i totes de nou i poder fer la Trobada Internacional de Forjadors al maig. Ja hem començat a preparar el projecte amb el grup de coordinació de forjadors i properament us en donarem tots els detalls. De moment, reserveu-vos les dates, reprenem la Festa de la Forja que l'edició passada no vàrem poder celebrar per les condicions de la pandèmia. Us hi esperem!

 • oferta pedagògica Oferta pedagògica - Projecte PYRFER (Pirineus del Ferro) 27 de gener de 2022

  Des de l’acció 5 del projecte PYRFER (Pirineus del Ferro) on participa l’Ajuntament d’Alpens s’ha publicat una oferta pedagògica amb l’objectiu d'articular una xarxa pròpia i especialitzada, per tal d'assegurar la transmissió i la sostenibilitat del patrimoni històric del patrimoni comú, tangible i immaterial del ferro als Pirineus a la jove generació de la zona transfronterera.

 • estenedor 1 L'Estenedor núm. 40. Desembre 2021 23 de desembre de 2021

  Ha sortit publicat el butlletí d'informació municipal "L'ESTENEDOR" núm. 40 del mes de desembre de 2021.

 • ajuts a renovables Subvencions en matèria d'autoconsum en matèria d'autoconsum fotovoltaic i sistemes tèrmics renovables 17 de desembre de 2021

  L’Institut Català d’Energia obre la convocatòria de subvencions per a autoconsum elèctric, emmagatzematge i sistemes tèrmics renovables en el sector residencial, serveis i industrial.

 • foto presentació Transició energètica, com hi podem participar des d'Alpens? 10 de desembre de 2021

  Prop de vuitanta persones van assistir a la reunió informativa del dia 7 de desembre, on es va explicar el projecte de transició energètica i la possibilitat de formar una cooperativa veïnal, amb la participació d’en Gil Salvans, tècnic de l’Agència de l’Energia d’Osona.

 • 3 obres Escena de Tardor, una proposta que es consolida 29 d'octubre de 2021

  Enguany estem celebrant la segona edició del festival de Teatre de l’Alt Lluçanès "Escena de Tardor", al Teatre El Casino d’Alpens.

 • movesII L’Institut Català d’Energia obre la convocatòria de subvencions per a vehicles elèctrics i punts de recàrrega elèctrica 26 d'octubre de 2021

  Des del dia 2 d’octubre fins al 31 de desembre de 2023 es poden demanar ajudes a l’Institut Català d’Energia per a l’adquisició de vehicles elèctrics i infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics (MOVES III).

 • escola Ajuntaments, escoles i Consorci del Lluçanès promouen afrontar el tabú de la mort 25 d'octubre de 2021

  Aquest curs 2021-2022, el Consorci de Lluçanès ha ofert a totes les escoles un taller per reflexionar sobre la mort, la vida, els dols i les pèrdues i així acompanyar els infants a normalitzar un fenomen molt tabú que en realitat ens ajuda a donar sentit a la mateixa vida.

Darrera actualització: 06.04.2022 | 08:17
Darrera actualització: 06.04.2022 | 08:17