Campanya de donació de sang al Lluçanès aquest mes d’agost

Dimarts, 4 d'agost de 2020 a les 00:00

El Banc de Sang i Teixits i l’associació de donants de sang d’Osona amb col·laboració amb els ajuntaments del Lluçanès, organitzen campanyes de donació de sang.

  • Olost i Prats de Lluçanès acolliran jornades de donació de sang la primera setmana d’agost
  • Durant les vacances donacions baixen un 30% pel canvi d’hàbits durant les vacances
  • La campanya d’estiu proposa, amb el ‘multiplicador’, que qualsevol persona es marqui el repte d’aconseguir 10 donants de sang en el seu entorn. Des del web donarsang.gencat.cat/multiplicat es pot crear un enllaç propi per compartir amb familiars i amics i animar-los a donar sang
  • Les necessitats de sang són més elevades de l’habitual en aquesta època de l’any per la represa de les operacions ajornades durant la pandèmia.
  • Avui hi ha sang a Catalunya per als propers 8 dies, quan el nivell òptim són 10
  • Per donar sang, cal reservar a donarsang.gencat.cat

Cal demanar hora: https://www.donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita

  • Telèfon : 935 573 566 (de 9 a 14 h de dilluns a divendres)
  • Whatssap: 677 071 756 (de 9 a 14 h de dilluns a divendres)

El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per això, es fa una crida perquè ens apropem als hospitals i a les campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya.

El Lluçanès comptarà amb dos punts de donació durant la primera setmana d’agost per facilitar la donació de sang a tots els veïns i veïnes dels diferents municipis:

  • Dimarts dia 4 d’agost a l’Olost (espai Perot Rocaguinarda)
  • Dissabte 8 i diumenge 9 a Prats del Lluçanès (a L’Espai) en horari de 10 a 14 i de 17 a 21 hores, excepte diumenge que serà només matí.

Aquest any, malauradament degut a la Covit-19, no es farà campanya ni a Alpens ni a Sant Boi de Lluçanès.

Des de l’associació de donants d’Osona animen a apropar-se a les diferents campanyes per ajudar a seguir mantenint les reserves de sang.

Aquest estiu, reserva hora i ‘Multiplica’t per 10’

La campanya d’estiu proposa als ciutadans el repte d’aconseguir que 10 persones del seu entorn donin sang al juliol i agost. A més de donar sang, qualsevol persona pot utilitzar el ‘Multiplicador’, una eina que ens permet un enllaç propi per a compartir amb amics i familiars i animar-los a reservar hora per donar sang.

Des del web donarsang.gencat.cat/multiplicat podem crear la imatge i el nostre enllaç i compartir-lo directament des de Whatsapp o xarxes socials amb el nostre entorn. A més, cada cop que algú reservi hora a través del nostre enllaç rebrem un correu electrònic que ens avisarà que hem sumat una nova donació al nostre repte.

La campanya d’estiu es compartirà a les xarxes amb les etiquetes #etsIMPRESDCINDIBLE i #etsun10 .

Baixada de donacions

A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Fem vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang.

Enguany, a més, les necessitats de sang són més elevades de l’habitual en aquesta època de l’any per la represa d’operacions als hospitals que s’havien ajornat durant les setmanes més dures de la pandèmia.

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions als hospitals de referència per assolir les 35.000 donacions necessàries.

Barcelona, juliol de 2020

Darrera actualització: 16.09.2020 | 09:12