Ajuntaments, escoles i Consorci del Lluçanès promouen afrontar el tabú de la mort

Dilluns, 25 d’octubre de 2021

Aquest curs 2021-2022, el Consorci de Lluçanès ha ofert a totes les escoles un taller per reflexionar sobre la mort, la vida, els dols i les pèrdues i així acompanyar els infants a normalitzar un fenomen molt tabú que en realitat ens ajuda a donar sentit a la mateixa vida.

Els tallers s’han realitzat aquesta setmana a les escoles La Forja d’Alpens (al grup d’alumnes de 4t, 5è i 6è) a l’Escola Lluçanès de Prats de Lluçanès (al grup d’alumnes de 1r) i a l’Escola Els Roures de Sant Feliu Sasserra (grup de 5è i 6è). En total se n’han beneficiat 39 alumnes.

Amb una dinàmica molt participativa on els alumnes observaven unes fotografies a partir de les quals es desenvolupava després la reflexió, es van abordar diferents temes al voltant de la mort. En totes tres escoles, l’alumnat va coincidir en expressar que el que sentien en relació amb la mort era “por”. A partir d’aquí es va desgranar: què és el que ens fa sentir aquesta por, perquè tenim por? I ells mateixos van adonar-se que la por venia per l’associació de la mort amb la tristesa.

La formadora-tallerista va aportar recursos i suggeriments a les mestres de referència per poder continuar treballant aquesta temàtica dins les tutories al llarg del curs.

Els tallers han estat subvencionats directament pels ajuntaments d’Alpens, Prats de Lluçanès i Sant Feliu Sasserra.

Tota la intervenció ha anat a càrrec de la professional Gemma Lapaz de l’organització Abilis (www.abilis.cat).

Més informació: https://www.llucanes.cat/ajuntaments-escoles-i-consorci-del-llucanes-promouen-afrontar-el-tabu-de-la-mort/

Darrera actualització: 8.11.2021 | 15:53