Comissió de treball contra la violència de gènere

Dijous, 8 de setembre de 2022

Des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d'Alpens, s’ha donat suport a la Comissió de treball contra la violència de gènere amb el suport del Pacte d’Estat contra la Violència de gènere, en el qual hi participa el personal especialitzat de l’àrea bàsica de salut, personal tècnic del Consorci del Lluçanès, el Consorci d’Osona de Serveis Socials, el Grup d’Atenció a les Víctimes de Mossos d’Esquadra i personal de l’Oficina tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI d’Osona.

L’objectiu és actuar coordinadament posant en funcionament el circuit treballat contra la violència masclista en l’àmbit de la parella. És un circuit adaptat a la realitat del nostre municipi i del Lluçanès i consensuat per a tots els agents que hi intervenen. D’aquesta manera es poden atendre casos concrets donant respostes conjuntes i coordinades a les persones afectades. Mitjançant la comissió també s’han proposat activitats de sensibilització i campanyes de comunicació, especialment entorn a les jornades del 25-N i el 8-M incloent un taller d’autodefensa per a dones. Finalment, també s’han portat a terme tallers i xerrades als centres educatius de referència del municipi, per sensibilitzar a infants i joves sobre aquesta qüestió.

Aquesta comissió ofereix un teixit de serveis, pròxims i coordinats, a la ciutadania per dotar dels recursos d’atenció directes i especialitzats que puguin necessitar les dones víctimes de violència masclista.

Des de l’Ajuntament tenim el compromís de reforçar i ampliar l’acció contra les violències masclistes. És per això que des de l’Ajuntament, estem desenvolupant diferents accions de sensibilització i prevenció que desenvolupem de manera directa o bé amb el suport i assessorament del Consorci del Lluçanès i de l’Oficina tècnica d’igualtat de gènere i LGTBI, d’Osona.

La suma i implicació coordinada de diferents entitats i institucions en la lluita i l’abordatge de les violències masclistes, és un pas important en el què tots i totes hem de sumar esforços. I nosaltres així ho hem pogut fer destinant-hi el que rebem dels fons del Pacte d’Estat 2021 contra la violència de gènere, que gestiona el Ministeri d’Igualtat.

És per això que ho volem compartir amb els veïns i veïnes, donant a conèixer la nostra aportació per reforçar aquest servei que utilitzen o poden utilitzar les dones del nostre municipi.

Amb el suport de:

    

Darrera actualització: 8.09.2022 | 13:36