Esllavissades, esvorancs i desperfectes fruit de la forta pluja de 28 d’agost

Divendres, 4 de setembre de 2020 a les 00:00

L’excepcional quantitat de 192 mm és el registre de pluja que va caure la nit del 28 al 29 d’agost a Alpens. Una quantitat extraordinària que va malmetre diferents punts del municipi, camins, marges, parets, murs, esvorancs i arbres caiguts.

Dissabte al matí es va procedir a visitar els diferents punts afectat i que es van anar comunicant a l’Ajuntament. Les esllavissades dels marges de la carretera d’arribada al poble es van arreglar el mateix dia per l’empresa concessionària del Servei de Manteniment per part de la Diputació de Barcelona.

La resta de punts es van senyalitzar amb elements visibles per tal que ningú pregués mal. Durant tota la setmana s’ha realitzat la visita a cada punt per tal d’elaborar un informe tècnic de desperfectes i poder-ho arreglar de manera urgent. Es tramitarà una petició extraordinària d’ajut a la Diputació de Barcelona per tal de poder assumir els costos d’afectació en vials, camins i espais públics.

Fins i tot les persones més grans del poble, no recorden una pluja tan forta com la d’aquest dia i que caigués amb tant poca estona. Juntament amb la pluja caiguda en altres llocs del Lluçanès va fer que les rieres Lluçanesa i Gavarresa anessin molt per sobre del seu cabal provocant severs danys al llarg del seu recorregut. Entre els diferents Ajuntaments, s’ha comunicat a la Delegació del Govern a la Catalunya Central les afectacions als diversos municipis.
Darrera actualització: 15.09.2020 | 17:08

Imatges