Inici de la campanya "A l'abril, cada paraula val per mil"

Dilluns, 12 d'abril de 2021 a les 00:00

Aquest 2021 el CNL d'Osona vol recuperar 15 mots que es comencen a oblidar

Durant tot el mes d'abril s'exposaran a molts comerços d'Osona els cartells de la campanya "A l'abril, cada paraula val per mil". L'objectiu d'aquesta actuació és posar la llengua a l'aparador de les botigues i locals d'Alpens, Vic, Manlleu, Torelló, Centelles, Tona, Prats de Lluçanès, Olost, Folgueroles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Sant Vicenç de Torelló, Cantonigròs, l’Esquirol, Seva, les Masies de Voltregà, Sant Hipòlit de Voltregà, Roda de Ter, Taradell, Sant Quirze de Besora i Sant Bartomeu del Grau.

Aquest any, el contingut de la campanya seran 15 parelles de sinònims, tenint en compte que una de les paraules de cada parella serà un mot que comença a oblidar-se. D'aquesta manera s'acompleix un altre dels objectius de la campanya: sensibilitzar els ciutadans de la riquesa lingüística i posar en valor el coneixement de paraules que ja no usem gaire o poc i que, en canvi, eren d'ús habitual en les generacions més grans.

Igualment, els cartells de la campanya tindran una presència a les xarxes del CNL d'Osona amb l'etiqueta #alabril21, a Facebook, Twitter i Instagram, xarxes en les quals cada dia es publicarà un cartell, des del mateix dia 1 d'abril. També se'n publicarà un cada dia al blog Ets i uts (categoria "A l'abril, cada paraula val per mil").

Lligat a aquesta campanya, es fa el concurs corresponent, en el qual es tracta d'aparellar les 15 paraules sinònimes que contenen els 30 cartells. Es pot participar en el concurs emplenant el formulari corresponent que trobareu al blog A l'abril cada paraula val per mil, a partir del 12 d'abril. A banda d'emplenar el formulari, també podeu descarregar-vos i imprimir-vos la butlleta del concurs i portar-la a les bústies habilitades del CNL d'Osona, de la Biblioteca de Manlleu o de la Biblioteca de Torelló i a l'Ajuntament d'Alpens.

Podeu consultar tota la informació de la campanya i les bases del concurs al mateix blog. Animeu-vos a participar-hi i cerqueu les parelles de mots que trobareu als comerços a partir del 6 d'abril.

En aquesta campanya hi col·laboren el Departament de Cultura de la Catalunya Central, el Consell Comarcal d'Osona, l'empresa Osonament i les associacions de comerciants de Vic (Vic Comerç), Manlleu (MAB Manlleu i Mercat Municipal), Torelló, Centelles i l'associació de botiguers Tona Punt de Comerç i Serveis. També hi col·labora El9Nou amb la difusió d'un joc amb paraules de la campanya durant quinze dies.

Darrera actualització: 05.05.2021 | 13:23