Posada en funcionament de la instal·lació fotovoltaica d’autoconsum de 4 kW a l’Escola la Forja

Dimecres, 15 de setembre de 2021

El dijous 9 de setembre es va posar en funcionament la instal·lació d’autoconsum fotovoltaic a l’Escola la Forja d’Alpens. La instal·lació consta de 12 mòduls de 400W, donant una potència pic de 4,8 kW i un inversor de 4 kWn.

La instal·lació ha de servir per abastir d’energia elèctrica a l’Escola la Forja, i està previst que generi anualment uns 5.600 kWh i per tant cobrint el 100% de la demanda elèctrica que té l’edifici i que l’any 2020 va ser de 4.950 kWh. Aquesta nova instal·lació suposarà una reducció de 1,5 tones de CO2 emeses a l’atmosfera i un estalvi econòmic entorn els 900 € anuals per l’Ajuntament.

La instal·lació ha estat executada per l’empresa Visió Solar i ha tingut un cost de 6.400 € més l’IVA corresponent i l’Ajuntament d’Alpens disposa d’una subvenció de la Diputació de Barcelona de 2.240,00€.

Aquesta no serà l’única actuació en aquest sentit ja que està previst que en breu es puguin connectar una nova instal·lació fotovoltaica d’autoconsum a l’edifici de la SATI i s’ha iniciat la redacció d’un projecte executiu de fotovoltaica a la teulada de la “Fàbrica Vella” la qual haurà de servir per impulsar la comunitat energètica local d’Alpens i que ben aviat esperem que comenci a caminar. Properament convocarem una reunió explicativa oberta a tots els veïns.

Totes aquesta actuacions fetes, i moltes més de previstes s’emmarquen dins el Pla d’Acció d’Energia Sostenible d’Alpens que ha de permetre reduir en un 55% les emissions de CO2 del nostre municipi.

Darrera actualització: 8.11.2021 | 15:55