Transició energètica, com hi podem participar des d'Alpens?

Divendres, 10 de desembre de 2021

Prop de vuitanta persones van assistir a la reunió informativa del dia 7 de desembre, on es va explicar el projecte de transició energètica i la possibilitat de formar una cooperativa veïnal, amb la participació d’en Gil Salvans, tècnic de l’Agència de l’Energia d’Osona.

La reunió va tenir dues parts, una on es van exposar les subvencions que es plantegen des de diferents administracions per tal que els particulars i empreses instal·lin plaques solars per autoconsum. I una segona part per explicar la possibilitat de formar una cooperativa energètica local a Alpens. Una cooperativa que serviria per produir energia i distribuir-la entre els socis que en formin part.

Per tal d’avançar en aquest tema es convocarà una nova reunió el mes de gener per detallar concretament els passos a seguir i què cal fer per fer possible la constitució d’una nova cooperativa a Alpens.

Osona és una de les comarques pioneres en el foment d’aquest nou model de transició energètica, per tal que sigui més democràtic i participat pel territori i els seus habitants. Així doncs, ja s'han constituït algunes cooperatives energètiques, com és el cas de Sant Pere de Torelló, Balenyà i Olost, entre d’altres. Des del Consell Comarcal es donarà suport tècnic per fer funcionar aquestes cooperatives i facilitar tota la tramitació de constitució i posada en marxa.

Podeu accedir al document adjunt per tal de veure la presentació que va fer en Gil Salvans a la reunió.

Darrera actualització: 13.12.2021 | 17:19