Rutes Artesanes Catalunya - Ruta 1 Catalunya Central

La guia digital Rutes Artesanes de Catalunya

Les Rutes Artesanes de Catalunya és una guia digital que es recull en el web www.rutesartesanes.cat i que inclou 8 itineraris que cobreixen les zones geogràfiques de la Catalunya Centrall’Alt Pirineu i Aran, Barcelona Ciutat, les comarques de Barcelona, les comarques de Girona, les Comarques de Lleida, les comarques de Tarragona, i Terres de l’Ebre.

A través de les 8 ruteses poden conèixer les 23 Zones d’Oficis Singulars,  i els 8 Punts d’Interès Artesanal de Catalunya, com ara la comunitat d’artesans del Poble Espanyol a Barcelona, l’artesania tèxtil a la ciutat de Terrassa, o la forja d’AlpensAixí mateix, recull 18 museus i centres d’interpretació per conèixer els oficis artesans, i 35 tallers on gaudir d’una experiència artesanal.

Els itineraris, que passen per 21 comarques i 39 municipis catalansintegren propostes i activitats relacionades amb la gastronomia, la naturalesa o el patrimoni històric més representatiu de cadascuna de les zones.

Es caracteritza per ser una guia viva, una eina que es posa també a l’abast del sector per incorporar anualment nova informació de tallers, espais o punts d’interès artesanal a visitar.

Artesania Catalunya ha dissenyat un distintiu identificatiu de les Rutes, que inclou el QR que enllaça amb el web del projecte i que es facilitarà als diferents espais i punts artesanals que formen part de la guia.

Rutes Artesanes de Catalunya. Descobreix el patrimoni artesà del país

Amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) del Departament d’Empresa i Treball, Artesania Catalunya del CCAM engega la campanya de difusió del projecte “Rutes Artesanes de Catalunya. Descobreix el patrimoni artesà del país”, a traves de les xarxes socials del CCAM i de l’ACT, i amb la distribució en les properes setmanes de 2.000 fullets informatius a les principals oficines de Turisme de Catalunya, i ens els diferents punts d’interès artesanal de les Rutes. D’altra banda, les Rutes s’incorporaran al projecte Grand Tour de Catalunya i al Catalunya Experience de l’ACT.

Per a la campanya de difusió, Artesania Catalunya també ha produït una col·lecció de 8 documentals audiovisuals, un per cadascun dels itineraris, per potenciar la difusió del projecte.

Darrera actualització: 13.07.2022 | 13:01